Kurser

Som elev hos oss får du hjälp med hela utbildningen

Vi planerar och bokar dina riskutbildningar (Riskettan och Halka) och slutligen proven (Teori- & Körprov) 

När du börjar köra med oss så planerar du tillsammans med din lärare hur du vill lägga upp din utbildning. Vi planerar efter dina förkunskaper och behov, detta för att du ska få en så effektiv och bra utbildning som möjligt. Du väljer själv vilken takt som passar dig. Vi informerar om kostnader för din utbildning samt planerar ungefär hur lång tid det kommer att ta. 

Dessutom planerar vi in alla delmål i körkortsutbildningen såsom riskettan, halkbanan, teoriprov och körprov när din lärare anser att du är redo. 

Har du frågor eller funderingar?

Tveka inte att kontakta oss! 

Tack för ditt meddelande. Det har skickats.
Det gick inte att skicka ditt meddelande. Vänligen försök igen senare.

Intensiv

Intensiv körutbildning kan vara ett bra sätt för dig som vill ägna en tid för att utbilda dig utan att annat stör. Efter din intensiva körutbildning har du inte körkortet i handen men du är en bra bit på vägen.

Vårt förslag är att du planerar för att vara två veckor hos oss. Har du inte kört så mycket innan brukar det vanligtvis krävas mer tid. Har du inte några förkunskaper, inte kört någonting alls, så kanske intensiv körutbildning inte är bästa metoden att ta körkort på. Hur många körlektioner man behöver är väldigt olika, beroende på vilka förkunskaper man har.

Skulle du inte behöva alla körlektioner du har bokat så tar vi bort de du inte behöver. Det finns alltid  möjlighet att köra fler om det skulle behövas. Riskutbildning 1 (alkohol, trötthet, droger) och Riskutbildning 2 (Halkbana) måste göras före teoriprovet.

När du är hos oss så planerar vi alltid tillsammans med dig och du får alltid veta vad du skall öva och var i utbildningen du ligger.

Innan du börjar din “intensiva körutbildning” är det viktigt att du har:

  • Alla handlingar klara (körkortstillstånd och svensk legitimation).
  • Läst körkortsboken mycket noga samt gärna genomgått vår distansutbildning.
  • God förståelse och tal i det svenska språket.

Automatkörkort

Stinsen Trafikskola erbjuder utbildning även för automatväxlad. Samma priser som manuellt växlad bil. 

Idag investeras mycket i satsningar på elbilar. Automatväxlade bilar blir då nästan det enda alternativet i framtiden. En automatväxlad bil startar direkt med ett mjukt gaspådrag, den växlar själv när den känner att det är dags och istället för att tänka på växeln koncentrerar man sig mer på trafiken.  

När du ska ta körkort för automatväxlad bil så kan du hos Stinsen Trafikskola även ta ditt automatkörkort som en intensivutbildning. Enklare, snabbare & billigare intensivkurs för körkort med automatväxlad bil. Ta ditt körkort snabbt!  

Online teoripaket

Vi använder Körkortsonline Trafikskola online läromedel ”Körkortsböcker” som är mycket bra hjälpmedel för din utbildning.

Du kan med vår mobilanpassade teoriversion plugga teori vart du vill när du vill. Våra lärare hjälper dig med teoriundervisning både för dig enskild elev eller i grupp.

I körkortsutbildningen är både teori och praktik viktiga. Det du lär dig genom att läsa teorin ger dig förutsättningar att köra med omdöme och klara av spelreglerna i trafiken.

Kunskaperna du får genom teorin tillsammans med erfarenheten du får genom övningskörningen behöver du för att kunna hantera de situationer och problem som du ställs inför i trafiken.

Vi skräddarsyr din teoriutbildning parallellt med din övningskörning för bästa effekt.

Riskutbildning del 1 (Riskettan)

När du vill skaffa ett B-körkort är det obligatoriskt med Riskutbildning del 1. Denna utbildning är en del av våra kurser på Stinsen Trafikskola i Sollentuna. Du kan också boka in den separat om du väljer någon annan av våra lösningar. Kontakta oss gärna för mer information om hur du går tillväga.

Det är en liten kurs som kommer att ge dig god insikt i olika beteende och situationer som kan vara riskabla för en bilförare. Framför allt så diskuteras det om hur alkohol och droger kan påverka dig när du kör bil och hur farligt det är att köra under inflytande av dessa stimulerande medel. Med Riskutbildning del 1 lär du dig mycket om rattfylleri och drogmissbruk.

Förutom att lära sig om hur alkohol och droger påverkar din kropp inkluderar utbildningen information om hur du kan vara ett positivt inflytande på andra. Hur du dels kan undvika riskerna själv, men också hur du kan hindra andra från att köra bil drogpåverkade.

Det inte bara droger som kan göra det svårt att fokusera på körningen. Riskutbildning del 1 tar upp ämnet om stress och trötthet, samt hur pass mycket användandet av mobiltelefonen kan ha ett inflytande på dig som förare. Det samma gäller också om du har passagerare med dig i bilen.

Rent allmänt så tar Riskutbildning del 1 alltså upp olika risker som kan påverka hur du kör. Det handlar om att vara uppmärksam och informerad så att du kan fatta sunda beslut. För en förares attityd och beteende är viktiga faktorer i sammanhanget.

Du kan boka både Riskutbildnings del 1 och  Risktvåan (Halkbana) hos oss på Stinsen Trafikskola i Sollentuna. Vi hjälper dig bli fullt rustad och utbildad för ditt körkort. Lär dig undvika riskerna som möjligt, men också hur du ska hantera dem när de kommer upp.

Riskutbildning del 2 (Halkbana)

En viktig del av din utbildning inför körkortet är Risktvåan (Halkbana). De som bor i Sverige måste kunna hantera vinter och hala vägar. Du kan boka in denna del av kursen hos oss på Stinsen Trafikskola i Sollentuna. Om du väljer en av våra kurser ingår den redan i paketet. Exakt hur den går till kan variera lite beroende på halkbanan, men de viktigaste elementen finns alltid med.

Risktvåan (Halkbana) är obligatorisk, och när du klarat av den har du fem år på dig att bli klar med körkortet. Precis som med de andra delarna av körkortsutbildning, som riskutbildning del 1. Men det rekommenderas att ta denna del när du börjar närma dig uppkörningen. Detta är för att du får ut mest av utbildningen om du har lärt dig kontrollera bilen.

Poängen med Risktvåan (Halkbana) är alltså att du ska få en uppfattning om vad det innebär att köra på halt väglag. Innan du ger dig ut i bilen så finns det vissa teoretiska moment. En kort introduktion med alkotest och målsättningen av utbildningen. Om du vill kan du få känna på hur det känns att krocka i en speciellt utformad stol. Du kan även uppleva hur det känns när bilen hamnar upp och ner.

Väl ute i bilen har du hela tiden kontakt med din handledare. Du får köra olika banor och visa att du kan hantera bilen. Utbildningen går igenom slalomkörning mellan koner, svänga i en hal kurva, samt att väja för ett hinder. Ett antal halkbanor använder sig av ett system där däcken lyfts upp en aning vilket gör att det känns ungefär som när du tappar greppet på en isig väg.

Kontakta Oss

Ring oss för att planera din körkorts utbildning.